Σεμινάρια & Εργαστήρια

Όπου και να βρίσκεστε στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, μπορείτε να εγγραφείτε στα online μαθήματά μας που πραγματοποιούνται ζωντανά σε επαγγελματική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

35738-2-gears-transparent-picture

Ο Πρώτος Κύκλος μαθημάτων μας, περιλαμβάνει εξειδικευμένη θεωρία πάνω στη λογοτεχνία του φανταστικού, πολύ πρακτικά εργαλεία συγγραφής, τρόπους για να αντιμετωπίσετε τα κάθε είδους εμπόδια που σας κάνουν να κολλάτε, tips για να αποφύγετε τα κλισέ και να βρείτε τη δική σας φωνή, και συμβουλές για το πώς να κινηθείτε στον εκδοτικό χώρο της Ελλάδας και του εξωτερικού. Παράλληλα, σας δίνουν την ευκαιρία να ανακαλύψετε κλασσικά και σύγχρονα έργα του είδους που μπορεί να αποτελέσουν αναπάντεχη έμπνευση για τη δουλειά σας.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα του πρώτου κύκλου, που είναι αφιερωμένος στους χαρακτήρες, την κοσμοπλασία και τις πλοκές του φανταστικού.

Οι απόφοιτοι του πρώτου κύκλου έχουν την ευκαιρία να προχωρήσουν σε εργαστηριακές δομές, όπου δουλεύουμε μαζί εντατικά το έργο σας και ταυτόχρονα εμβαθύνουμε ακόμα περισσότερο στη θεωρία του Φανταστικού. Μπορείτε να δείτε εδώ θέματα που δουλεύονται στους επόμενους κύκλους.

Μέχρι σήμερα, οι Tales of the Wyrd επιπλέον προσφέρουν:

7 κύκλους μαθημάτων 

Το εξειδικευμένο εργαστήρι «8 Είδη – 8 Διηγήματα» αποκλειστικά για τους απόφοιτούς τους.

Τμήματα Block Begone, για τους αποφοίτους που θέλουν να ξεπεράσουν το δημιουργικό Block και να επεξεργαστούν ή να κατεβάσουν ιδέες.

Η ύλη των σεμιναρίων μας ξεκινά από τον 1ο κύκλο, ο οποίος είναι απόλυτα αυτοτελής. Περιέχει ολοκληρωμένη θεωρία με έμφαση στους χαρακτήρες, την πλοκή και την κοσμοπλασία του Φανταστικού, παρέχει εργαλεία και μικρές ασκήσεις για να ξεκινήσουμε να γράφουμε ή να διορθώνουμε κείμενά μας. Η πλειοψηφία των μαθητών επιλέγει να προχωρήσει και στους επόμενους κύκλους, στους οποίους εμβαθύνουμε σε όσα μάθαμε, διευρύνουμε ακόμα περισσότερο τις γνώσεις μας πάνω στο Φανταστικό, αποκτάμε ακόμα περισσότερα εργαλεία, και κυρίως, δουλεύουμε ενδελεχώς τις προσωπικές μας δουλειές.

1ος ΚΥΚΛΟΣ
Βασικά Χαρακτηριστικά

Ποιες είναι οι εξειδικευμένες απαιτήσεις της λογοτεχνίας του Φανταστικού και πώς να προετοιμαστείς να τις αντιμετωπίσεις.

Κοσμοπλασία

Πώς να κατασκευάσεις πιστευτούς, πρωτότυπους κόσμους που να εξυπηρετούν άμεσα την αφήγηση.

 Οι Πρωταγωνιστές του Φανταστικού

Πώς να δημιουργήσεις τρισδιάστατους πρωταγωνιστές, ήρωες και ανταγωνιστές στη λογοτεχνία του Φανταστικού.

 Κλισέ που Πρέπει να Πεθάνουν

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του είδους και πώς να το αντιμετωπίσεις, χωρίς να χαθεί η αρχετυπική έλξη της αφήγησής σου.

 Πλοκή & Εξέλιξη

Πώς να στήσεις και να προχωρήσεις την πλοκή του έργου σου χωρίς να χαθείς στα μισά.

 Τα Μυστικά της Περιγραφής

Πώς να δώσεις ατμόσφαιρα, πληροφορίες και εικόνες, χωρίς να μπερδεύεις ή να πνίγεις τον αναγνώστη.

Οπτικές Γωνίες

Ποιος αφηγείται, πώς επιλέγουμε τον ιδανικό πρωταγωνιστή και πώς μένουμε στο κεφάλι του.

Έμπνευση, Έρευνα & Πηγές

Τι χρειάζεται να ψάξεις πριν ξεκινήσεις να γράφεις & πώς να χρησιμοποιήσεις το περιβάλλον σου για να δώσεις πρωτότυπες ιστορίες, κόσμους και εικόνες.

 Διήγημα

Πώς να γράψεις διηγήματα του Φανταστικού, και πού να τα προωθήσεις.

 Τάσεις & Εξελίξεις

Νέα ονόματα, υποείδη, τάσεις και ζητήματα στη λογοτεχνία του είδους.

Επιμέλεια & Διόρθωση Κειμένου

Το εργαστήριο περιλαμβάνει -πέρα από τη θεωρητική βάση- εξειδικευμένες ασκήσεις, εκτεταμένα παραδείγματα μέσα από κλασσικά και καινοτόμα έργα του χώρου, κριτική και επιμέλεια κειμένων των συμμετεχόντων.

Η Ώρα της Έκδοσης

Εισαγωγή στην εκδοτική πραγματικότητα Ελλάδας & εξωτερικού. Συμβουλές, εργαλεία, ονόματα, εκδοτικοί χώροι και παγίδες προς αποφυγήν για όποιον είναι έτοιμος να βγάλει το έργο του στο κοινό.

Εργαστηριακά Μαθήματα

Για όσους συνεχίσουν στα εργαστήριά μας, καλύπτουμε μια ευρεία γκάμα θεωρίας πάνω στο Φανταστικό η οποία ανάμεσα σε άλλα περιλαμβάνει:

 • Σκηνές μάχης κι ερωτικές σκηνές
 • Mystery Plot
 • Εναλλακτικές δομές πλοκής
 • Συνταγές για επιτυχημένο προσχέδιο
 • Μεταβάσεις
 • Εμβάθυνση στην οπτική γωνία
 • Νευροβιολογία για Συγγραφείς
 • Νέα είδη Φανταστικού
 • Ιαπωνικές φόρμες αφήγησης
 • Ανακάλυψη και σωστή χρήση του theme
 • Πλοκή των 8, 5 και 3 σημείων
 • Editing και feedback
 • Ευαίσθητα θέματα, ιδιαίτεροι χαρακτήρες
 • Ιδιαιτερότητες του τρόμου
 • Cover Letter & Agents
8 ΕΙΔΗ 8 ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ

Το εργαστήρι-bootcamp μας είναι ανοιχτό σε όσους θέλουν πραγματικά να δοκιμαστούν στο γράψιμο και προϋποθέτει παρακολούθηση δύο προηγούμενων κύκλων. Σε κάθε μάθημα αναλύουμε ένα διαφορετικό είδος του Φανταστικού, και γράφουμε ένα διήγημα πάνω σε αυτό για να το δουλέψουμε στη συνέχεια μαζί. Τα είδη περιλαμβάνουν fantasy, horror & science fiction αλλά και steampunk, mythpunk, urban fantasy, εναλλακτική ιστορία, μαγικό ρεαλισμό, solarpunk κ.τ.λ. Στόχος μας είναι τελειώνοντας οι συμμετέχοντες να έχουν μια σειρά από ολοκληρωμένα διηγήματα στα χέρια τους αλλά και μια καλή γενική εικόνα της λογοτεχνίας του Φανταστικού σε όλο της το εύρος.