Συχνές Ερωτήσεις

Είμαι άσχετος/η με το Φανταστικό. Μπορώ να παρακολουθήσω τα μαθήματα;

Κανείς δεν είναι πια «άσχετος με το Φανταστικό». Οι περισσότεροι έχουμε επαφή με ένα σωρό ταινίες, σειρές, κόμιξ, παιχνίδια κτλ ακόμα κι αν δεν είμαστε φανατικοί αναγνώστες. Ακόμα κι έτσι όμως, το μάθημα δεν προϋποθέτει πρότερες γνώσεις λογοτεχνίας ή άλλα μαθήματα δημιουργικής γραφής.

Τι ώρες γίνονται συνήθως τα μαθήματα;

Τα τμήματα είναι ολιγομελή, οπότε οι μαθητές μπορούν να διαλέξουν μαζί με τον εισηγητή τις ώρες που τους βολεύουν. Συνήθως έχουμε απογευματινά τμήματα.

Έχω ήδη εκδώσει ένα βιβλίο/διήγημα. Θα πρέπει να ξεκινήσω από τον πρώτο κύκλο;

Ναι. Οι Tales of the Wyrd δίνουν εργαλεία και συμπυκνωμένη θεωρία που δεν έχουμε δει να τα προσφέρει κανένα άλλο πρόγραμμα. Τον πρώτο κύκλο μας έχουν παρακολουθήσει πολλές φορές συγγραφείς που είχαν ήδη εκδοθεί και βραβευτεί, όπως και άτομα με μεταπτυχιακές σπουδές δημιουργικής γραφής, και επιβεβαιώνουν ότι επωφελήθηκαν. Επιπλέον, τα εργαλεία που θα λάβετε εκεί είναι απαραίτητα για να πέσετε απευθείας στα βαθιά των επόμενων κύκλων.

Δεν είμαι σίγουρος/η ότι γράφω Φανταστικό.

Για να ρωτάς, μάλλον γράφεις! Φανταστικό δεν είναι μόνο το fantasy, ο τρόμος και η επιστημονική φαντασία. Υπάρχουν είδη όπως ο μαγικός ρεαλισμός, το weird, η αστική φαντασία, που είναι επίσης Φανταστικό ακόμα κι αν δεν περιλαμβάνουν σπαθιά, στοιχειωμένα σπίτια και λέηζερ. Κι εμείς στα μαθήματα δεν παραμελούμε τίποτα από όλα αυτά.

Γιατί όλοι κατεβαίνουν στο υπόγειο με σβηστά τα φώτα μόλις ακούσουν έναν ύποπτο θόρυβο; Γιατί οι μέντορες με την άσπρη γενειάδα δεν σου λένε ποτέ την αποστολή από την αρχή; Πόσα πίου-πίου αρκούν για μια διαστημική μάχη;

Όλα μα όλα θα εξηγηθούν στα μαθήματα.

Πόσο χρόνο χρειάζεται να αφιερώσω;

Στον πρώτο κύκλο, χρειάζεται απλά να παρακολουθήσετε οχτώ δίωρα σεμινάρια. Εμείς σας δίνουμε ασκήσεις για το σπίτι, τις οποίες μπορείτε να κάνετε στον δικό σας χρόνο και να παραδώσετε όποτε θέλετε (αν και σας ενθαρρύνουμε να μας εκμεταλλευτείτε, και να δίνετε κείμενα κάθε φορά!). Οι επόμενοι κύκλοι είναι εργαστηριακοί, οπότε εκτός από την παρακολούθηση απαιτούν περισσότερο γράψιμο – αλλά αυτός είναι και ο στόχος των μαθημάτων!

Νοιώθω άβολα να εκθέσω τη δουλειά μου/έχω κολλήσει στο κείμενό μου/δεν έχω έμπνευση.

Ξέρουμε. Ελάτε στα μαθήματα, και θα τα ξεπεράσουμε όλα μαζί.

Έχω να σας δώσω ένα κείμενο για μετάφραση. Ξέρετε πού μπορώ να το στείλω μετά;

Ναι. Στις υπηρεσίες μετάφρασής μας περιλαμβάνεται και η αναζήτηση αγορών. Κυρίως όμως σας δείχνουμε τα βήματα για να μπορείτε σταδιακά να βρίσκετε μόνοι σας τις ευκαιρίες!

Τι, μπορώ όντως να βγάλω τη δουλειά μου προς τα έξω και να πληρωθώ για αυτήν;

Εμείς το κάναμε, όπως και πολλοί συγγραφείς για τους οποίους κάναμε μεταφράσεις.

Μήπως κάνετε κι εκδόσεις;

Δεν είμαστε εκδοτικός, αλλά έχουμε καλούς συνεργάτες – δείτε αυτή την ανθολογία με κείμενα των μαθητών μας – και γνώση της αγοράς.

Εγώ γράφω συνήθως σενάριο/θεατρικά/standup comedy/κόμιξ/λίστες με τα ονόματα των εχθρών μου.

Υπέροχα. Παρόλο που εμείς δουλεύουμε αποκλειστικά λογοτεχνικό κείμενο, όλα βοηθάνε. Ζήτω οι πολυμορφικοί καλλιτέχνες.

Πώς επικοινωνώ μαζί σας για να ξεκινήσω;

Όλα μας τα στοιχεία είναι φακελωμένα εδώ.